Opleidingen & Certificaten

  • Integrale Coachopleiding Essentials - Yourcoach Gent (opleiding erkend door het ICF)
  • Loopbaancoach - Yourcoach Gent
  • gecertificeerd afnemer Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) - Thomas International
  • Impactvol Online Coachen - Yourcoach Gent

Lien

-

getrouwd met Maarten

mama van een pittig dotje

coach met hart en ziel

-

enthousiast

eerlijk

recht voor de raap

interesse in mensen

nieuwsgierig naar 'waarom'

Ik word blij van:

  • spelen en knuffelen met mijn dochtertje
  • lange wandelingen in het bos
  • babbelen met vrienden over 'het leven'
  • mensen een 'klik' zien maken in een coaching sessie
  • een theetje (want ik lust geen koffie) op een terrasje
  • de geur van vers zelfgebakken brood
In een ver verleden studeerde ik af als leerkracht secundair onderwijs voor de vakken Nederlands, Engels en geschiedenis. Eigenlijk wilde ik journalist worden. Ik was nieuwsgierig, stelde veel vragen, schreef graag en bleek over een goeie dosis taalgevoel te beschikken. Maar toen Germaanse taal- en letterkunde te theoretisch bleek en ik niet echt durfde te beginnen aan de studies Vertaler-Tolk (faalangst, weet je wel?), leidde het pad me naar 'regentaat' zoals dat toen zelfs al niet meer heette.

Lesgeven heb ik nooit willen doen, maar ik had nu eenmaal dat diploma op zak. Dan moest ik het van mezelf toch op z'n minst een kans geven.

Na twee schooljaren was de fut eruit en ging ik dan maar 'iets administratiefs' zoeken. Opnieuw twee jaar heb ik het volgehouden.

Je leest het goed: 'volgehouden'. Op mijn 26ste had ik al vier jaar een job 'volgehouden'. Eigenlijk was ik toen al het noorden kwijt. Dus dan maar iets heel anders. Met mensen wilde ik werken, en dat administratieve, dat lukte wel. 'De bank' misschien? Wonderwel, bijna tot mijn eigen verbazing, werd ik geselecteerd en startte ik dus in 'de bank'. Mijn vrienden snapten het niet. Wat ging ik, met al mijn idealen en visies in godsnaam in 'de bank' doen?

Maar ik deed het graag. Ik heb er enorm veel mogen ervaren. Ik heb er een massa mensenkennis opgedaan, duizenden gesprekken gevoerd, ontelbare keren 'neen' te verwerken gekregen (ook vaak 'ja' gelukkig). Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.

En toen werd mijn dochter geboren. Ik vond het mama worden echt iets enorm. Ik voelde de grote verantwoordelijkheid die een kind met zich meebrengt heel erg, en ik neem dat ook echt heel serieus. Als moeder ben je voor je dochter het grootste voorbeeld. Zoals vaders voor hun zonen. En ik ben me heel bewust geworden van die voorbeeldrol.

Ik twijfelde al langer aan mijn job, maar ik deed het best graag, dus eigenlijk stelde ik er mij weinig vragen bij. Nu steeds meer. Was dit het voorbeeld dat ik wilde geven aan haar? Ook al was ze nog maar net geboren? Dat mama gaat werken in een job die ok is, maar niet super? Dat als alle randomstandigheden (afstand, loon, uren, …) van je werk ok zijn, je je er maar bij neer moet leggen dat de inhoud je eigenlijk niet zo bijster veel interesseert?

Ik kon niet anders dan denken: ‘Als mijn dochter dit ooit komt vertellen, zou ik dat zo eeuwig zonde vinden voor haar. Van haar talent, van haar gedrevenheid en interesses.’

Tja, en dan kwam ik onvermijdelijk weer bij mezelf uit.

Ik was niet meer dezelfde, en 'de bank' ook niet meer, na mijn terugkeer. Onze wegen scheidden, dat was zeker. Maar wat nu?

Door met een coach aan de slag te gaan, vond ik een wegwijzer die er al lang stond, maar die ik altijd mooi negeerde. Mijn gouden kooi had altijd voor me gewerkt. Die was lekker comfortabel! Dan moest ik niets veranderen. Nu dus wel.

Ik volgde opleidingen, oefende, las, zocht en vond mijn nieuwe wending als coach. Die zoektocht gaat voort. Maar het grote verschil is dat ik nu zoek met een passie die ik niet kende op werkgebied. En ik hoop maar dat die zoektocht nooit meer ophoudt.

Het is veel te plezant geworden!


Ook zin in een ommezwaai maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Vind hier inspiratie!

Mij beter leren kennen?  Check zeker mijn video's en lees de artikels.