GRATIS wekelijkse artikels

Wekelijks schrijf ik een artikel over diverse onderwerpen waar jij als vrouw met kinderen én eigen dromen mee te maken krijgt. Ontvang je deze artikels graag meteen in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter.

"Let me talk to you about spirituality."  Zo begon Vernon Foster, native American, zijn betoog in een individuele sessie die ik jaren geleden met hem en zijn vrouw had.

Ik neem je deze week mee in wat zonder twijfel het meest eenvoudige, verhelderende, spirituele en nuchtere gesprek uit mijn leven is geweest.

Shampoo - 2/7/2021

Een simpeler leven, dat is afhankelijk van zoveel factoren. Het is afhankelijk van 3 bepalende elementen die altijd en overal op elkaar inspelen: TIJD, GELD en ENERGIE. Hoeveel tijd je hebt, bepaalt hoeveel energie je hebt, bepaalt hoeveel geld je hebt en in alle andere richtingen. Op een of andere manier zijn deze drie altijd met elkaar verbonden.

'Wat heeft dit nu met shampoo te maken?' hoor ik je denken.

Stil  - 21/6/2021

De laatste maanden zijn een enorme zoektocht geweest naar wat nu precies belangrijk is voor mij. En een heel aantal elementen in mijn leven zijn serieus door elkaar geschud daardoor.

Over het algemeen worden mensen door slechts 2 dingen gemotiveerd: iets waar je naartoe wil, of iets waar je van weg wil. In welke categorie zit jij meestal?

Parking  - 1/2/2021

Als 'voortdoen en niet omkijken' je voornaamste optie is, dan staat na een tijd de parking vol geparkeerde voertuigen. De ene al in betere staat dan de andere.

Maar waarom doe je dat eigenlijk, dat voortdoen? En hoe begin je er in godsnaam aan om die parking wat leger te krijgen?

Een simpel meiske - 26/1/2021

Zijn we dat in de kern niet allemaal? Een simpel meiske, met dromen en ideeën over 'als we later groot zijn'?

Ik ben fan van dat innerlijke simpele meiske. Meer nog, ze is mijn wegwijzer geworden doorheen de jaren. Je leest waarom in het artikel.

Jep, ze bestaan, ik ben er een van. Je leest in de blog hoe dat patroon bij mij in zijn werk gaat.

Over VERANTWOORDELIJKHEID -

een grote mentale energievreter.

We slaan er de ander graag mee rond de oren: verantwoordelijkheid, maar waarom is het thema verantwoordelijkheid zo een grote energievreter? En waarom heb je er sowieso een blinde vlek op?

Ken je dat gevoel dat alles wel loopt, maar je toch niet helemaal lekker in je vel zit?

Als alles net dat tikkeltje té gewoon is geworden.

Lees hier hoe je dit kan vermijden of aanpakken.

Hoe maak je een korte, tussentijdse evaluatie van jouw levensdomeinen?

Af en toe eens stilstaan bij hoe het gaat met jou en de dingen die voor jou belangrijk zijn, is heel waardevol. Ik leer je een korte manier aan om dit te doen op slechts enkele minuten tijd.

Nee zeggen is iets wat nog altijd gepaard gaat met veel schroom. Bij jou misschien ook. Hoe komt dat eigenlijk? En waarom vinden we 'nee' zeggen én 'nee' horen zo moeilijk?

Waarom krijg je dat ene probleem maar niet opgelost?

Iedereen heeft wel een probleem dat maar niet opgelost lijkt te geraken. Hoe komt dat nu? Ik vertel je 3 mogelijke oorzaken.

Hoe reageer jij als jouw belangrijkste waarde in vraag wordt gesteld en er geen ruimte is voor gesprek? Hier lees je hoe ik reageerde.

Hoe kom ik te weten wat er precies scheelt?

Veel vrouwen voelen zich niet zo goed in hun vel, maar kunnen er moeilijk de vinger op leggen wat er dan precies scheelt.

In de video leg ik een snelle manier uit om daar beter zicht op te krijgen.

Slechts 3 dingen heb je nodig om dat ene, lastige ding duurzaam te veranderen.

Waarom richt ik me op 'vrouwen met kinderen' en niet op 'mama's'?

In deze korte video leg ik uit wat voor mij het verschil is en waarom ik me richt op 'vrouwen met kinderen'.

'Ik mis mijzelf' - 12/11/2020

Ik had alles wat ik nodig had, en toch zat er iets te wroeten.

Ik heb te wein​ig tijd om alles gedaan te krijgen.

Hoe los ik dat op?

Een leuke, makkelijke oefening om zicht te krijgen op je tijdsbesteding.

'Omdat niets doen geen optie meer was' (2/11/2020)

Lees hier waarom ik mijn veilige job, vast inkomen, goede uren en fijne collega's opgaf voor een onzeker sprong in het diepe?

Het verschil tussen een coach, een psycholoog en een therapeut.

Termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar helemaal niet dezelfde lading dekken. Ik licht je toe wat het verschil is en wat je van een coach kan verwachten.